PDA

View Full Version : Custom quests


DarthNihilus
11-11-2013, 03:01 AM
Can I add my quests to the game somehow, and if not, can you, Shadow, make it possible?

Shadow
11-11-2013, 02:07 PM
Can I add my quests to the game somehow, and if not, can you, Shadow, make it possible?

Yes, it's certainly possible to add your own quests. You mostly just need to add quest entries similar to ones in quests.gdb and add in translation lines into a new .trn file in Loc\English.

DarthNihilus
11-13-2013, 09:35 AM
Yes, it's certainly possible to add your own quests. You mostly just need to add quest entries similar to ones in quests.gdb and add in translation lines into a new .trn file in Loc\English.

I looked through the gdb and I can't get it by what magic the "quest" gets its ##1##'s, ##2##'s and ##3##'s? Not to forget the ##4##'s, ##5##'s and ##6##'s

Shadow
11-13-2013, 01:16 PM
All of the ##1## type of stuff is different for each type of quest. They will refer to the monster's name, the level name, how many things to kill, etc.

Roswitha
11-13-2013, 10:10 PM
I'm guessing it's a parameter list, and ##1## says "put parameter 1" here. Where do you list the parameters?

DarthNihilus
11-14-2013, 03:00 AM
I'm guessing it's a parameter list, and ##1## says "put parameter 1" here. Where do you list the parameters?
I was asking the same :)

Shadow
11-14-2013, 02:07 PM
I'm guessing it's a parameter list, and ##1## says "put parameter 1" here. Where do you list the parameters?

Yes, they are parameters. They are not listed anywhere but it in the code.