PDA

View Full Version : need help with translation


DarthNihilus
01-24-2018, 01:12 PM
how this lines are formed?
trn? exe?

Shadow
01-24-2018, 02:21 PM
That's controlled by LoadCharacterTitle in global.trn.

DarthNihilus
01-24-2018, 04:33 PM
next question - the same line in the hover on Resume button

next - the Eliminated by monters on a clan image text is not used from global.trn. I searched all ui files and that key is never used.

and the last one - i know i asked this but since Drox i forgot it . where is the plural "s" added from? like in the money hover in skills popup.

DarthNihilus
01-25-2018, 01:41 PM
and the word Tunnel doesn't wants to be translated :)

Shadow
01-25-2018, 02:54 PM
The resume button text is mostly assembled in the code. It uses the translation of "level" (in menus.trn) and the class name should be the translated version.

EliminatedByMonsters is in global.trn

The plural "s" can be turned on or off by changing the value for AddPluralEnding in layout.loc.

Tunnel should be in global2.trn in the expansion.

DarthNihilus
01-25-2018, 03:12 PM
EliminatedByMonsters is in global.trn

Tunnel should be in global2.trn in the expansion.


i already translated them but in the game they still both remain the same. english that is. anyway even in the global2.trn "Tunnel" is "Secret Tunnel" and in the game it's "tunnel"

Shadow
01-25-2018, 05:18 PM
i already translated them but in the game they still both remain the same. english that is. anyway even in the global2.trn "Tunnel" is "Secret Tunnel" and in the game it's "tunnel"

EliminatedByMonsters looks correct in the code and I added a 2 to the translation and it showed up in game fine.

You are correct that Tunnel is not getting translated correctly. That will be fixed in version 1.020.

DarthNihilus
01-26-2018, 06:16 AM
EliminatedByMonsters looks correct in the code and I added a 2 to the translation and it showed up in game fine.

Can you tell me what line in which mnu file is using that key, cause i searched for it, but with no result... I looked over all the relation*.mnu's

Shadow
01-26-2018, 10:27 AM
Can you tell me what line in which mnu file is using that key, cause i searched for it, but with no result... I looked over all the relation*.mnu's

The EliminatedByMonsters key is not used in any menu files, just 1 place in the code.

DarthNihilus
01-26-2018, 11:46 AM
EliminatedByMonsters question removed now it's correct. hell knows what happened.

DarthNihilus
01-27-2018, 08:15 AM
Seriously man, I'm moving around the ClanName... keys around the global.trn, and my translation is getting screwed up depending on the position of the clans in the file. WTF?
the entrance and the tunnel doesn't want to be translated in the game it's still english. the classnames in newhero and pickskill windows are reverted to english if i move the clans into different position, some of the clan dependant messages are localizing but only untill i move them up in the file... this is shit :)

here, I moved the clanname's to the top of global.trn, and the "Warrior" text in new hero screen is taken from SkeletonWarrior4 "Bone Warrior Warlord" and the button text is arlord". VERY FUNNY :D did you hardcoded the clans position???

Shadow
01-27-2018, 12:38 PM
It sounds like you have an extra " or a missing " somewhere and the parser is getting confused.

DarthNihilus
01-30-2018, 10:04 AM
It sounds like you have an extra " or a missing " somewhere and the parser is getting confused.
you were right. me dumb. at home my text editor on doubleclick selects only the word without the quotes. it's smart. but on my work there's anoter editor, it selects the word with the quotes, so one needs to pay attension.

-------


"Can't craft items cheaper than ^c1281SP^c145!"

is it skillpoint?

Shadow
01-30-2018, 01:57 PM
"Can't craft items cheaper than ^c1281SP^c145!"

is it skillpoint?

Just a design decision, although off hand I don't remember why.